sea our future op de oceaan Q & A

Gepubliceerd op 8 januari 2019 om 13:47

Vooral voor de reis hebben we een groot aantal vragen gekregen over het reilen en zeilen aan boord van het schip. Daarom besloten we die veel gestelde vragen te beantwoorden.

Hoe vaak mogen jullie douchen?

Per week mogen we vier minuten douchen, maar gelukkig zijn we in de Cariben en kunnen we zo een frisse duik in de oceaan nemen en dat doen we dan ook een paar keer per dag.

Waar slapen jullie?

We slapen met alle trainees in de main hold, dat is een gezamenlijke ‘woonkamer’ en in de muren zitten bunken. Iedereen heeft zijn eigen bunk waarin hij slaapt en iedereen slaapt ook een weekje in een hangmat (wat op een onstuimige oceaan wel een beetje als Villa Volta voelt). Ook hebben we een kist waar we al onze spullen in kunnen doen. Omdat ons onderzoeksmateriaal best veel ruimte inneemt, hebben wij een extra krat waar we ze in kunnen doen.

Zien jullie veel plastic drijven in de oceaan?

De gehele oceaanoversteek hebben we geen enkel stukje plastic gezien. Wel hebben een paar andere trainees een zeeschildpad gespot die een stuk plastic om zijn nek heeft zitten die hem half verstikt. We doen nu een poging tot het bevrijden van de schildpad.


Wat voor dieren hebben jullie tot nu toe gezien?

Vooral tijdens de oceaanoversteek hebben we heel veel dolfijnen gezien, dagelijks kwamen ze ons weer vrolijk springend begroeten. Ook zijn er heel wat vliegende vissen op ons dek beland, we beschouwen die dingen inmiddels als een soort duiven. Heel af en toe zagen we een walvis, maar die kwamen niet erg vaak bovenwater. Zeeschildpadden hebben we ook gezien, we hebben zelfs een babyschildpad vastgehouden. Tijdens een excursie in de jungle hebben we ook een hele grote spin in onze badkamer ontdekt.


Hebben jullie vrije tijd en wat doen jullie dan?

We hebben een best drukke planning, maar hier en daar hebben we nog een middagje vrij. We gaan dan vaak naar het stadje waar we zijn afgemeerd of we bakken heel veel koekjes of we vermaken ons met een goede film.


Moeten jullie wachtlopen?

Ja, we moeten elke dag wachtlopen (heel soms hebben we een avondje vrij). Als we varen hebben we zeilwachten, dat houdt in dat je met een groep voor twee uur lang de lijnen in de gaten houdt en het schip stuurt, deze wacht duurt tot maximaal twee uur ’s nachts. Als we voor anker liggen, hebben we ankerwachten, dit is maar één uur met zijn tweeën, dan hou je in de gaten of het anker nog wel vastligt. Deze wachten beginnen om negen uur ’s avonds en eindigen om zeven uur ’s ochtends.

Waar kijken jullie nog naar uit?

We kijken nog heel erg uit naar de scheepsovername. Dit houdt in dat we als trainees het schip voor een dag overnemen. Op dit moment zijn we bezig met de sollicitaties. Nikki solliciteert voor scheepsarts en deckhand en Eline solliciteert voor kapitein en chef-kok.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.