sea our future op de oceaan deel 3

Gepubliceerd op 20 december 2018 om 17:58

Terwijl we genieten van het uitzicht op Cariacou, schrijven we in het zonnetje op het voordek deze nieuwsbrief. Donderdag nacht zijn we aangekomen op Tobago, na drie weken zee zagen we eindelijk weer land!

De volgende dag mochten we dan ook echt voet aan wal zetten. We hebben het dorpje Charlotteville verkend en op een gegeven moment zijn we naar Pirates Bay, een heel mooi strand, gewandeld. Daar hebben we met de ondergaande zon heerlijk gezwommen en gesnorkeld. We konden ook voor het eerst onze metingen doen zonder dat het schip allerlei kanten op bewoog, dat scheelde wel veel tijd. We hoeven het onderzoek nu ook niet meer elke dag te doen aangezien we telkens een aantal dagen in dezelfde haven liggen. In Tobago kregen we een snorkel- en zeeschildpaddenles van ERIC, een instituut dat onderzoek doet naar het behoud van het ecosysteem in Tobago. Er waren ook twee studentes uit Leeuwarden die daar voor vijf maanden stage liepen. We hebben onze onderzoeken uitgewisseld en de studentes waren erg enthousiast! Zaterdag was een heel pittig dagje, we hadden namelijk ankerwacht van 4 tot 5 en om zes uur moesten we opstaan om een lange wandeling over het eiland te gaan maken. We zijn naar een uitzichtpunt gelopen dwars door de jungle, dat was erg mooi, maar ook vermoeiend in de brandende zon. Hierna konden we nog wel even afkoelen in de oceaan en hebben we gepicknickt op het strand.
Nu zijn we op weg naar Cariacou, we hebben de hele nacht gevaren en inmiddels is er land in zicht. We zien hier in de haven veel meer bootjes liggen, dus er zal wel wat meer leven zijn dan in Tobago. We zijn benieuwd! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.