sea our future op de oceaan deel 1

Gepubliceerd op 5 december 2018 om 20:09

Als je ons een jaar geleden had voorspeld dat we midden op de oceaan in het kluivernet (net dat onder de boegspriet hangt) zouden liggen met live banjomuziek, hadden we het nooit geloofd. We hebben deze week ontzettend veel beleefd. Maandagmiddag vertrokken we met de boot, we hebben de eerste dagen vooral de groep en het schip leren kennen.

We staan ’s morgens vroeg op en dan beginnen we om half acht met de metingen voor ons onderzoek. Dit was in het begin best een uitdaging met de golven, maar na een beetje oefenen kregen we het zeer goed onder de knie.  Daarna gaan we door met een paar uur blokken voor school. Na de lunch hebben we meestal een centrale les: dit zijn lessen over bijvoorbeeld astronavigatie, zeeleven en de krachten op het schip.
De golven op zee werden gedurende de week steeds hoger, tot een meter of vier.  Niet alles aan boord gaat altijd goed, toen we vrijdag een andere koers wilden gaan varen, klapte het grootzeil door een enorme golf zo hard door, dat er een drie meter lange scheur ontstond in het zeil. Gelukkig hebben we aan boord nog Barrie, het bonuszeil, die het grootzeil deels kan vervangen. Elke avond lopen we wacht voor twee uur lang, nu hebben we tijdens de wacht het zeil genaaid. Dat is een heel karweitje, waar je met een dikke naald telkens steekje voor steekje een knoopje maakt terwijl er iemand onder het zeil ligt om het touw te begeleiden. In totaal zijn we nu al twaalf uur bezig met de reparatie, maar het resultaat ziet er netjes uit. Deze week hebben we ook nog een heel aantal dieren gezien, vooral veel dolfijnen die meezwommen met de boot. In de verte hebben we ook nog een walvis gezien! Elke avond tijdens de wacht zwemmen er allemaal lichtgevende algjes rond de boot.
’S middags krijgen we ook nog sailtraining, zo zijn we al in de mast (van 25 meter hoog) geklommen! Ook kennen we inmiddels alle zeilen en lijnen van het schip en het zijn er heel wat. Maandag hadden we lazy day, we hebben heerlijk geluierd en pannenkoeken gegeten. Ter ere van Sinterklaas hebben we ook nog pepernoten gebakken. We hebben de hele ochtend nog in het kluivernet gezeten met live banjomuziek van Hendrikje, de chef aan boord. Kortom, we hebben het hier heerlijk en het onderzoek gaat helemaal volgens plan!

Groetjes vanaf de oceaan!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.