Een dagje UvA

Gepubliceerd op 21 november 2018 om 20:28

Wij zijn vanochtend op de UvA geweest! Al bij binnenkomst waren we onder de indruk van de grootte van de UvA. Wij liepen daar met ons koffertje met pH meter tussen alle studenten, we werden wel een beetje raar aangekeken :) We gingen als eerste naar het kantoor van Katja Peijenburg waar we uitgebreid hebben gesproken over het plan van aanpak. We kwamen er al snel achter dat er nog het een en ander geregeld moest worden, dus werden we voorgesteld aan een heel aantal wetenschappers. We zijn verschillende onderzoekslaberatoria ingeweest. Wat ons vooral opviel waren de vele verschillende dingen die worden onderzocht, zelfs binnen één faculteit!


We bewonderen de passie waarmee alle onderzoekers kunnen vertellen over hun projecten en hoe graag ze je willen helpen! We voelden ons helemaal thuis in de wereld waar iedereen dingen doet die hij ook echt heel leuk vindt. 
Vooral hebben we gebrainstormed met alle wetenschappers over hoe we de metingen zo precies mogelijk krijgen, wat makkelijker gezegd is dan gedaan. We hebben op het laatste moment toch besloten een meetmethode te veranderen, gelukkig konden we heel wat apparatuur lenen van de UvA! Ook hebben we nog een extra meting toegvoegd. We zitten nog wel met het probleem dat we maar een beperkte hoeveelheid bagage kunnen meenemen, dus een waterpomp van twintig kilo zit er voor ons helaas niet in. Deze beperking zorgt er wel voor dat we een beetje creatief moeten gaan denken, wat een leuke uitdaging is!
Zo drie dagen voor vertrek zijn we inmiddels al best zenuwachtig, want eenmaal op het schip moeten we het doen met alles wat we mee hebben genomen. Even naar de winkel om een nieuw schroefje te kopen, wordt hem niet midden op de oceaan... 
We gaan natuurlijk ook echt zeilen op de boot en dat is soms ook nog wel spannend, aangezien de mast bijvoorbeeld 40 meter lang is en als je daar dus in moet klimmen om het zeil te vieren is dat toch best hoog. 
Voor vertrek hebben we nog wel wat te doen. Zo moeten we buiten het supergave onderzoek toch echt ook ons schoolwerk bijhouden en we moeten nog net de laatste middelen aanschaffen voor ons onderzoek. Gelukkig lijkt de ondeindige lijst toch een horizon te krijgen! Al met al zijn we er klaar voor!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.