Mei 2019

Spelen met stikstof

Vandaag zijn we weer echt aan de slag gegaan met het onderzoek! De Swan is namelijk na zes maanden varen aangekomen in Honfleur (Frankrijk). Daar gaan wij nu de samples ophalen. We zijn naar de UvA gegaan waar we een hele coole dryshipper konden lenen! Een dryshipper is een tank die door middel van vloeibaar stikstof -180 graden wordt. Hierin kun je dus super makkelijk de samples in vervoeren. 

Lees meer »
Januari 2019
December 2018

sea our future op de oceaan deel 4

Hierbij een uitgebreide update over ons onderzoek. Inmiddels zijn we al ruim vier weken elke ochtend druk in de weer met onze apparatuur. Maar wat doen we nu eigenlijk precies? Om kwart voor acht lopen wij met onze filtreerbekers en het pH koffertje onder de arm naar het dek.

Lees meer »

sea our future op de oceaan deel 3

Terwijl we genieten van het uitzicht op Cariacou, schrijven we in het zonnetje op het voordek deze nieuwsbrief. Donderdag nacht zijn we aangekomen op Tobago, na drie weken zee zagen we eindelijk weer land!

Lees meer »

sea our future op de oceaan deel 2

Week twee alweer! Inmiddels zijn we al veertien dagen op zee. Aan het begin van de week waren we druk met de reparatie van het grootzeil (waar uiteindelijk meer dan 48 uur non stop aan gewerkt is), gelukkig is het zeil inmiddels gemaakt en we gaan weer ruim twee knopen sneller.

Lees meer »

sea our future op de oceaan deel 1

Als je ons een jaar geleden had voorspeld dat we midden op de oceaan in het kluivernet (net dat onder de boegspriet hangt) zouden liggen met live banjomuziek, hadden we het nooit geloofd. We hebben deze week ontzettend veel beleefd. Maandagmiddag vertrokken we met de boot, we hebben de eerste dagen vooral de groep en het schip leren kennen.

Lees meer »
November 2018

Een dagje UvA

Wij zijn vanochtend op de UvA geweest! Al bij binnenkomst waren we onder de indruk van de grootte van de UvA. Wij liepen daar met ons koffertje met pH meter tussen alle studenten, we werden wel een beetje raar aangekeken :) We gingen als eerste naar het kantoor van Katja Peijenburg waar we uitgebreid hebben gesproken over het plan van aanpak. We kwamen er al snel achter dat er nog het een en ander geregeld moest worden, dus werden we voorgesteld aan een heel aantal wetenschappers. We zijn verschillende onderzoekslaberatoria ingeweest. Wat ons vooral opviel waren de vele verschillende dingen die worden onderzocht, zelfs binnen één faculteit!

Lees meer »

Druk met de voorbereidingen

Over twee weken is het zover, dan vertrekken we al!  We zijn al druk bezig met ons schoolwerk plannen, onze koffer inpakken, een vervroegde kerst vieren en natuurlijk ons onderzoek! Nog even alles regelen zodat alles tijdens de reis goed verloopt en we niks tekortkomen. Aangezien we de eerste drie weken in ieder geval geen internet of winkels om de hoek hebben, moeten we goed nadenken over alle scenario's en af en toe rekening moeten houden met het ergste (wat als we de ph-meter in het water laten vallen?).

Lees meer »
Oktober 2018

Allemaal Goed Nieuws

We hebben jullie even op deze blog laten wachten, maar hier is ie dan eindelijk: de blog over het diner en het Prins Bernhard Cultuurfonds!

Lees meer »

Proefonderzoek Markermeer

Gister zijn we samen met leraren van de UvA naar het Markermeer geweest! We waren door onze mentor Katja Peijnenburg (Naturalis biodiversity center en FAME) uitgenodigd om mee te gaan met een onderzoek boot. Ze doen namelijk onderzoek naar de oorzaken van de verloedering van het Markermeer. Dit had wel iets te maken met ons eigen onderzoek, want ze maten onder andere de pH-waarden en zuurtegraad van het meer.

Lees meer »
September 2018

2x radio

Zoals we al in de vorige blog schreven, zijn we erg druk met ons diner dat morgen plaatsvindt. We hebben er heel veel zin in en zetten nu de puntjes op de i om er een gezellige avond van te maken.

Lees meer »
Nieuwsbrief 10
Nieuwsbrief 9
Nieuwsbrief 8
Nieuwsbrief 7
Nieuwsbrief 6
Nieuwsbrief 5
nieuwsbrief 4
Nieuwsbrief 3
nieuwsbrief 2
Nieuwsbrief 1